Tilbygning og renovering af Bondegårdsbørnehave

Børnehaven Gl. Dalhøj

Arkitektfirmaet Hovaldt har i samarbejde med BTM Byg og Moe vunde konkurrence vedr. til- og ombygning af Gl. Dalhøj børnehave i Fjerritslev. Konkurrence forslaget præsenterer en til- og ombygning af en bondegårdsbørnehave i Fjerritslev. Børnehaven rummer en hyggelig ”bondegårdsstemning”, hvor der er fokus på dyrehold, naturen, planter og udeliv.

Den nye tilbygning danner formen på en trelænget gård, og dette medvirker til at skabe et trygt gårdmiljø, der forlænger bygningens hjerterum, med de udvendige miljøer. Udearealerne er synlige fra fællesområderne inde, så fællesskabet og legene indenfor, naturligt kan fortsætte udenfor. På den måde skabes de stærkeste forbindelser mellem de to hjerterum.

Børnehaven rummer efter til- og ombygningen plads til 75 børn fordelt ud på tre grupper. Den nye tilbygning rummer børnehavens nye, store hjerterum hvor der er plads til mange forskellige aktiviteter. Der er et pædagogisk køkken, en lille hyggekrog samt plads til at mange børn kan spise sammen i caféområdet. I den nye tilbygning findes også et udetoilet, der ligger placeret godt i forhold til den store legeplads. Fra hjerterummet er der adgang til børnehavens udearealer, så inde og ude flyder sammen. Udendørs findes et stort solsejl, der kan give skygge hvis der er behov for det, og fjernes når det ikke længere er nødvendigt. Den nye længe bidrager til skabelsen af et nyt gårdrum, der bliver et udendørs hjerterum for børnehaven. Her er der plads til udendørs aktiviteter, hvor pædagoger og børn på tværs af grupperne kan være sammen.

Til grupperummene anlægges også terrasser, så der skabes de optimale muligheder for udendørs ophold individuelt i grupperne, hvor der også er plads til forskellige aktiviteter.