Vinder af arkitektkonkurrence

Lægehus i Hirtshals

Hirtshals lægehus er et imødekommende og moderne lægehus med fokus på at skabe gode rammer der understøtter visionen om effektive arbejdsgange hos lægerne samt bedre rammer for samarbejdsmøder for at styrke det kommunale og regionale sundhedspersonales adgang til almen praksis i Hirtshals.

Med projektet vil Hirtshals fremover råde over et imødekommende lægehus, indpasset i sine omgivelser, tæt knyttet til det kommende aktivitetsbånd.

Der er valgt gode og gedigne materialer der kan klare det hårde miljø i Hirtshals, og lægehuset markerer sig i området, og har en tydelig arkitektonisk reference til det gamle rådhus.

Det formgivningsmæssige koncept er inspireret fra det gamle rådhus’ stramme geometriske former, samt ønsket om lavenergiklasse, der fordrer et kompakt bygningsvolumen. Denne form muliggør samtidig effektive arbejdsgange med et cirkulært flow for læger og øvrige ansatte i lægehuset.

Materialevalgene bunder også i en bæredygtig tilgang – dels for at minimere CO2 udslip, men materialerne er i høj grad også valgt ud fra parametre om et godt indeklima.

Læs Nordjyskes arkitekturanmeldelse af lægehuset her.