Enfamiliehus i Aabybro

Villa Bispehaven

Arkitektfirmaet Hovaldt har tegnet endnu et moderne og energirigtigt enfamiliehus i funktionalistisk stil.

Arkitekturen er udformet som tre volumener, som forskyder sig fra hinanden, hvilket skaber gode uderum og dybde i facaderne. Mod syd åbner huset sig op med store vindues- og dørpartier i køkkenalrummet og opholdsstuen, som sikrer optimalt naturligt dagslys samt en udvisket grænse mellem inde og ude. I samme tråd fungerer den store sydvendte træterrasse som en forlængelse af husets kvadratmeter og om sommeren kan køkkenalrummet åbnes helt op, hvorved naturen får lov at blive en del af interiøret.

Med fokus på familielivet er boligen indrettet med en voksen- og en børneafdeling som samles af køkkenalrummet – hjemmets mest centrale rum, hvor familien samles. I børneafdelingen er to børneværelser, et fleksibelt aktivitetsrum, som på sigt kan lukkes og anvendes som endnu et værelse, samt et stort og lyst badeværelse. Huset har i denne afdeling endvidere direkte adgang fra dobbeltgaragen til et bryggers. Voksenafdelingen består af soveværelse med stort vinduesparti mod øst og tilhørende walk-in, samt et stort badeværelse med fritstående badekar og stor bruser.

Mellem køkkenalrummet og stuen er en tre-sidet pejs placeret som rumdeler, og ilden kan nydes fra både køkkenalrummet og stuen. I stuen ved siden af pejsen er integreret en bænk, hvorunder der er plads til en pyntende brændestabel. I køkkenalrummet er integrerede hylder og skabe, som ikke tager gulvplads, men giver ekstra og praktisk opbevaringsplads.