Enfamiliehus på unik skrånende grund

Villa Torngårdshaven

Det nye enfamiliehus  er opført i Aabybro på en flot sydvendt og skrånende hjørnegrund.

Bygningskroppen er delt i tre volumener med forskellige højder: ét volumen med entré, bryggers, badeværelse og to børneværelser, ét volumen med køkken/alrum samt kontor og ét volumen med opholdsstue samt soveværelse med eget badeværelse og walk-in closet.

Opholdsstuen er hævet, således at man går to trin op fra køkken alrummet – dette skaber en naturlig rumdeling og gør opholdsstuen hyggelig med lavere til loftet end resten af rummet. Opholdsstue og køkken/alrum er yderligere adskilt af en halvvæg med indbygget biopejs, der kan nydes fra både opholdsstue, køkken og spiseplads.

Til facaderne er der valgt grå mursten til de to lave volumener og en sortbejdset træbeklædning til det centrale og højere volumen. Terrassen er udført i ubehandlet træ, der med tiden patinerer og får en smuk sølvgrå farve, der spiller flot sammen med facadernes grå og sorte nuancer.

Terrassen er opbygget i forskellige niveauer med brede trappetrin, der afspejler grundens terræn og skaber naturlig forbindelse til haven mod syd. Der  er etableret både terrasse mod syd, øst og vest, således solen kan nydes hele dagen.