Ny administration på havnen i Hirtshals

Frysehuskajen

Arkitektfirmaet Hovaldt tegner ny stor administrations- og lagerbygning til havnen i Hirtshals.

Rederiet Niels Jensen & CO. renoverer og bygger til for at skabe rammerne for deres administrative arbejde – aller yderst på Frysehuskajen.

Den nye administrationsbygning på 3. sal placeres ovenpå eksisterende byggeri og krager på dramatisk vis ud over molen. Her placeres en række kontorpladser – med en fantastisk udsigt over Hirtshals havn og havet. Til at understøtte administrationsbygningen etableres et nyt og transparent trappetårn med elevator.

I hele byggiet er der sat stort fokus på kvalitet og lækre materialer. I trappetårnet etableres blandt andet en højstyrkebetontrappe fra HiCon. Trappen bevæger sig elegant og let op igennem byggeriet som en musetrappe, med en tykkelse på kun 10 cm. Trappen er ikke understøttet på normal vis, men hænger i stedet i fire stål-stag, som giver trappen en svævende effekt i trapperummet.

Administrationsbygningen på 3. sal er udformet med runde hjørner, så den med sit organiske formssprog står i modspil til de eksisterende kubiske bygninger. På alle flader beklædes den nye administrationsbygning med anodiserede aluminiumsplader, der er indfarvede i en varm gylden nuance, der står flot til de eksisterende mørkegrå aluminiumsfacader. Den gyldne beklædning vil skabe blikfang på havnen og fremstå som et nyt og morderne element på den rå industrihavn.

Det eksisterende og underliggende byggeri i tre etager renoveres og der indrettes lager, køkken- og badfaciliteter samt frokoststue og mødelokale. I frokoststue og mødelokale etableres nye store vinduespartier, så også her bliver udsigten fænomenal.

Bag eksisterende haller etableres en ny garage med plads til fem store biler. Garagen beklædes i samme gyldne aluminiumsplader, for at skabe en sammenhæng imellem de nybyggede elementer på havnen.

OpgavetypeOm- og tilbygning

LokationHirtshals Havn

Udarbejdet2015

Areal530 m²

BygherreNiels Jensen & Co.

YdelserArkitektrådgivning