http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København

Vi har været på studietur til København, hvor vi har samlet inspiration, hørt om nye, spændende projekter, og så var der heldigvis også tid til afslapning i solen og til at nyde byens pulserende liv.

Vi besøgte Lars Bloch, der er chefprojektudvikler fra DSB ejendomsudvikling, og han fortalte os om alle de spændende og ambitiøse planer for Jernbanebyen. Området er lige nu præget af industrielle bygninger, gamle jernbaneskinner og masser af grønt. I fremtiden bliver området en helt ny bydel i det sydlige København, delvist bilfri og med en masse forskellige sociale tilbud og blandet bebyggelse.

Dernæst blev vi vist rundt i Living Places af Line Thorup Schultz fra VELUX. Projektet omfatter syv forskellige prototyper på bygninger, hvoraf to er enfamiliehuse i tre etager. Formålet med projektet er at vise hvordan man kan bygge med en lavere klimapåvirkning og med bedre indeklima end det traditionelle enfamiliehus. Et virkelig spændende projekt, som klar kan anbefales hvis man befinder sig i nærheden af Jernbanebyen!

Vi fortsatte vores studietur med frokost ved Perron i Jernbanebyen, der serverede de lækreste pizzaer! Derefter gik turen ud til Refshaleøen, for at snakke med Claus Hovmøller, der er udviklingsdirektør ved Refshaleøens Ejendomsselskab. Claus fortalte om den store udvikling der er i gang i området, og hvordan man forventer at området kommer til at blive i fremtiden. Alt sammen meget, meget spændende! 

Efter besøget på Refshaleøen tog vi videre til Operaparken, der ligger lige ved siden af Operahuset. Parken er tegnet af COBE og stod færdigt for nyligt. Centralt i parken ligger en restaurant, der fremstår meget elegant med et næsten svævende organisk tag, og en transparent bølgende glasfacade der virkelig får inde og ude til at smelte sammen!

Vi sluttede studieturen af med en gåtur rundt på Papirøen, for med egne øjne at se hvor langt området er i sin udvikling.

http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Studietur_København