http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Børnehuset_Damgårdsvej_

I begyndelsen af året vandt vi arkitektkonkurrencen på Børnehuset Damgårdsvej i Funder ved Silkeborg. Det nye børnehus er en kombineret vuggestue og børnehave, hvor der kommer til at være i alt 230 børn indskrevet, samt 55-60 ansatte.

Vores arkitekt, Anders, er i fuld gang med at projektere børnehuset i samarbejde med EMR Murer & Entreprenør A/S, Drias Rådgivende Ingeniører A/S og Thing Brandt Landskab ApS.

Børnehuset er udformet med henblik på at skabe lyse og venlige rammer, der udgør et varieret udbud af læringsmiljøer, der henvender sig til både vuggestue- og børnehavebørn, og som underbygger de praktiske rutiner i børnenes hverdag. I arkitekturen har der været fokus på at skabe en tæt relation mellem husets indre rum og den omkringliggende natur. Den varierende facade skaber overdækkede udemiljøer af forskellig karakter, som fungerer som en overgangszone mellem bygningens rum og den omkringliggende legeplads. Fra alle opholdsrum er der direkte adgang til udearealerne, og på denne måde kan lege og aktiviteter trækkes ud og ind.

Projektet forventes at stå færdigt i maj 2025

Læs mere her.

http://Arkitektfirmaet-Hovaldt_Børnehuset_Damgårdsvej_