Konkurrenceforslag til daginstitution

Børnehaven Engen i Aalborg Ø

Arkitektfirmaet Hovaldt har i samarbejde med Tom Jakobsen A/S og Frandsen og Søndergaard udarbejdet et konkurrenceforslag til en ny daginstitution på Alfred Nobels vej i Aalborg Øst.

Projektet præsenterer en ny daginstitution der dammer trygge rammer og som giver børnene mulighed for en oplevelsesrig dag med mange aktiviteter både inde og ude i naturen.

Institutionen er bygget op omkring to længer der hver især rummer vuggestuen og børnehavens baser. De to længer kobles sammen i et fælles hjerterum, der er tiltænkt alle børnene, og hvor personale samt køkkenfaciliteter er tæt tilknyttet. Både fra hjerterummet samt alle børnenes baser er der direkte adgang til et større overdækket areal, samt det store fælles gårdrum, som danner rammerne for tryg leg i alt slags vejr året rundt. Planløsningen er optimeret ud fra børnenes favør i forhold til bearbejdning af arealer, forbindelsen til udearealerne, funktioner samt dagslys.

Foruden det store fælles gårdrum er en stor del af grunden disponeret til en stor og mangfoldig legeplads, hvor der er plads til vild leg i vild natur, samt stille stunder i hyggekroge.

I udformningen af bygningen har der være en holistisk tilgang til bæredygtighed med udgangspunkt i DGNB. I børnehaven har der derfor blandt andet været stor fokus på grønne materialer som træ og grønt tag, og indvendige materiale der sikrer et godt indeklima og holder til et stort slid.

Børnehaven kan rumme 110 børn og dertilhørende personale.