Børne- og Ungeinstitutionen Lundergård

Børne- og Ungeinstitutionen Lundergård

Arkitektfirmaet Hovaldt har tegnet ombygning af Børne- og Ungeinstitutionen Lundergård for Bolig Hjørring og Hjørring Kommune. Daginstitutionen  er opført, hvor en eksisterende institution lå på en 9710 m² stor grund, som giver masser af plads og gode rammer til børnenes udendørs ophold.

Børnehaven  er opført efter 2020-krav, og et af bygningens vigtigste karakteristika er de store udhæng, som skaber solafskærmning, men ikke mindst også skaber gode rum for børn og pædagoger og lader inde- og uderum flyde sammen. I udhængene er der flere steder gennembrydende huller, som understøttes af træsøjler, hvor der plantes træer, for at integrere naturen i bygningen og skabe små ”skove” som børnene kan bevæge sig rundt i.

Institutionen indeholder børnehave-, vuggestue-, – legestue- og ungdomsklubbørn. Derfor er der i høj grad tænkt fleksibilitet og lokalefællesskab i indretningen, så skiftende rumstørrelser og fælles udnyttelse af husets faciliteter muliggøres.

Der er i høj grad skitseret efter DGNB-krav, og bæredygtighed i mange forskellige facetter. Ikke blot det gode indeklima og energieffektive løsninger er indtænkt tidligt, men også gode luft- og dagslysforhold, indpakket i bæredygtige materialer. Børne- og Ungeinstitutionen Lundergård er en bygning i ”børnehøjde”, der har mange gode kroge og steder til ophold integreret i rummene.

Venligst tillad alle cookies for at se videoen.

OpgavetypeNybyggeri

LokationHjørring

Udarbejdet2016

Areal1660 m²

BygherreBoligselskabet BoVendia

YdelserArkitektrådgivning, Brugerinddragelse