Vundet Arkitektkonkurrence

De Maritime Huse

Historisk set er bosætningen i området formet af de vilkår som vestenvinden og havet har givet. Dette princip har vi bygget videre på i det vindende konkurrenceforslag. Samtidig har vi haft stor fokus på at skabe funktionelle rammer af høj kvalitet til de erhvervsdrivende og brugerne i kystens vilde natur, og skabe rammer for oplevelser året rundt ved Løkkens kyst.

De enorme påvirkninger fra naturen er umulige at kæmpe imod, og konkurrenceforslaget tager således udgangspunkt i en arkitektonisk og funktionel disponering med udgangspunkt i særligt vindens og sandets påvirkninger. Formgivningen tillader vinden – og dermed sandet – at passere uhindret forbi bygningerne, for at minimere risikoen for store sanddriver.

Over tid vil bygningerne omsluttes af klitterne og fremstå som et elegant skår i landskabet med stor respekt for det fredede klitlandskab.

Udformningen skaber en god overgang og sammenhæng mellem by og strand og er disponeret med to bygninger som rummer funktioner til både turisme og erhverv. F.eks. hal til kystfiskerne, café, saunaer, lokaler til erhvervsdrivende, toilet- og badfaciliteter mv.

Funktionerne i bygningen er organiseret, så de mest aktive aktiviteter henvender sig mod området mellem bygningerne og underbygger ”den blå bymidte” som området i dag har udviklet sig til.

Disponeringen af bygningerne giver derudover to mindre tilbagetrukne områder med læ, til aktiviteter af mere afslappende karakter.

De Maritime Huse giver i fremtiden mulighed for at forene fiskernes erhverv, outdooraktiviteterne og turismen side om side i et autentisk miljø der samtidig er med til at formidle byens historie som fiskerby.

De primære materialer er beton og træ som vil kunne modstå naturens kræfter, og samtidig relatere flot til den omkringliggende naturs farvespil.

OpgavetypeArkitektkonkurrence

LokationLøkken

Udarbejdet2023

Areal514 m²

BygherreHjørring Kommune

YdelserTotalrådgiver

SamarbejdspartnereRealdania, Foreningen Løkken Moleleje