Lægehus for Region Nordjylland

Lægehus

Den tidligere modtagelsesklinik på Frederikshavn Sygehus har gennemgået en omfattende renovering, som nu danner rammerne for en helt ny lægeklinik i Frederikshavn.

Lægeklinikken er centrum for 9.500 patienter, som ellers stod til at miste deres læge i 2019, og projektet havde derfor en stram tidsplan og krævede stor optimering af samarbejde og arbejdsflow.

Lægehuset samler flere forskellige lægepraksisser fordelt i byen, under samme tag.

Hensigten fra Region Nordjyllands side har været fremtidigt at kunne tiltrække nye læger, igennem et moderne og funktionelt lægehus med et sundt, moderne og behageligt arbejdsmiljø, samt sikre fleksible arbejdsgange. Der er i høj grad lagt vægt på brugerinddragelse, der har sikret at materiale- og funktionskrav lever op til standarden i forhold til sundhedssektoren.

Resultatet er en lægeklinik med et lyst og imødekommende miljø, hvor flowet er optimeret for den daglige arbejdsgang for personalet, såvel som for patienter.

Arkitektfirmaet Hovaldt har stået for totalrådgivning, byggeledelse og tilsyn i samarbejde med Ingeniørfirmaet Frandsen & Søndergaard.

OpgavetypeRenovering

LokationFrederikshavn

Udarbejdet2018

Areal600 m²

BygherreRegion Nordjylland

YdelserTotalrådgivning, Byggeledelse og fagtilsyn