Ny daginstitution i Syddjurs Kommune

Rønde Børnehus

Konkurrenceforslag til det nye Rønde Børnehus – en børnehave beliggende tæt på Mols Bjerge på Djursland. Børnehaven kan rumme 112 vuggestue- og børnehavebørn samt tilhørende personale. Bygningens grundplan på 980 m2 er simpel og rektangulær, og udvalgte steder er facaden trukket ind med henblik på at skabe overdækkede og skærmede udearealer tæt på grupperummene. Børnehusets vægge og tag er beklædt med genbrugte, røde vingetegl, og de overdækkede udendørsnicher er beklædt med lodret træbeklædning.

Børnehusets legeplads indeholder et væld af forskellige aktivitetsmuligheder for både de store og de små. Her er alt fra redegynger til shelters, amfiscene, balancebaner, kolbøttestativ, sandkasser, rutsjebaner og steder til ophold bl.a. med solsejl flere steder. Derudover er der en stensætning udformet som lav grøft, der giver mulighed for vandleg, og derudover leder overfladevandet fra bygningens tag og de befæstede arealer ned til et forsinkelsesbassin på grundens sydlige del. Beplantningen består foruden store uberørte og vilde områder også af både højbede, plænegræs, frugttræer- og buske samt engbeplantning og tættere buskads med større træer.

Konkurrenceprogrammet stillede særlige krav til blandt andet cirkulære designprincipper, og en LCA beregning på maks. 8,8 C02-ækv./m2/år. Vi præsterede et projekt med et resultat på 5,8 C02-ækv./m2/år som flugter med Reduction Roadmaps ambition.

OpgavetypeNybyggeri

LokationRønde

Udarbejdet2024

Areal980 m²

BygherreSyddjurs Kommune

BæredygtighedLCA: 5,8 C02-ækv./m2/år

YdelserArkitektrådgivning

SamarbejdspartnereHøgh & Sønberg A/S, Sweco Danmark A/S