Idéoplæg til fælleshus

Fælleshus til Sportsfiskerforeningen

Arkitektfirmaet Hovaldt står bag idéoplægget til et nyt og unikt Fælleshus til Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn.

Huset er placeret ved Uggerby å, og der er i formgivningen arbejdet med at skabe et stedstilpasset hus, der bliver ét med sine omgivelser.

Huset placeres halvt inde i den skrående skrænt med kun en side fri af terræn. Således er det kun et stort vinduesparti samt hovedindgangen der bliver synligt fra Uggerby å. Det store vinduesparti sikrer lys til opholdsrummet, samt sikrer en flot udsigt over Uggerby Å og den omkringliggende natur. Det store opholdsrum er i direkte forbindelse med et stort overdækket udeareal, hvorfra der er rig mulighed for at sidde i læ og ly og observere den flotte natur.

Huset er inspireret af sneglehuses cirkulære linjer, hvorfor opholdsrummet placeres centralt med udsigt ud til den omkringliggende natur. Bagtil er de sekundære rum som toilet faciliter, depot og garderobe placeret. Foruden dette er en større garage også integreret.

Det store opholdsrum er i direkte forbindelse med et stort overdækket udeareal, hvorfra man kan sidde i læ og ly og observere den flotte natur.

Huset udføres i beton, som står flot i kontrast til de transparente vinduespartier.

Foruden af være fælleshuset for sportsfiskerforeningen skal huset yderligere fungere som udflugtssted for fortegninger, skoler og kanorejsende på Uggerby Å.