Sommerhus i forreste række

Villa Kattegat

Med direkte udsigt til Kattegat er sommerhuset opført i traditionel stil. Huset er placeret nordligt på grunden og orienteret med udsigt ud over havet mod nord, syd og øst. Haven og terrassen er placeret mod øst, syd og vest således solens lys kan nydes igennem hele dagen. Forbundet med en bred passage er der både etableret en morgen- og aftenterrasse. På aftenterras­sen er der gjort plads til et udekøkken og udendørs brusere langs husmuren. Ligeledes er der fra aftenterrassen adgang til et skur, hvor havemøbler mv. kan opbevares.

Hovedindgangen til sommerhuset foregår fra ankomstvejen, der ligger nord for huset. Fra hoveddøren træder man direkte ind i sommerhusets store åbne rum, med køkken, spiseplads, stue og åben gang. Fra aftenterrassen mod vest er der ligeledes en indgangsdør, der leder til den åbne gang og skaber en sig­telinje gennem sommerhuset og en visuel kontakt på tværs af grunden. Fra den gennemlyste gang er der adgang til toilet/bad samt to værelser.

Materialevalget er en kombination af sort bræddebeklædning på facaderne og sort tagpap på taget. Vinduer og døre med de hvide rammer og sprosser står i flot kontrast til de mørke facader og taget. Ud mod havet er der både i stue og soveværelse placeret dobbeltdøre i glas, der giver rummene lys og udsigt.

OpgavetypeNybyggeri

LokationSæby

Udarbejdet2013

Areal84 m²

BygherrePrivat

YdelserArkitektrådgivning, Brugerinddragelse